Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 160g649kcal0g159.7g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g63g22kcal2.3g2.7g0.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g157g102kcal17.2g6.6g0.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g3.9kcal0g1.4g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g144g505kcal17.3g102.4g3g4.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g78g564kcal0.8g0.8g62.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g3910kcal88.6g564.8g143.6g8.6g
Valittu annoskoko680g1955kcal44.3g282.4g71.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna340g978kcal22.2g141.2g35.9g2.2g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329