Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 192g779kcal0g191.7g0g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 62g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g75g26kcal2.8g3.2g0.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g188g122kcal20.7g7.9g0.6g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore19g4.7kcal0g1.7g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g173g606kcal20.8g122.9g3.6g5.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g94g677kcal0.9g0.9g75.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g4692kcal106.4g677.6g172.2g10.4g
Valittu annoskoko816g2346kcal53.2g338.8g86.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna408g1173kcal26.6g169.4g43.1g2.6g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329