Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2040g8280kcal0g2038g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g96g384kcal0g95g0g0g
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.6g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g800g280kcal29.6g34.4g3.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g2000g1300kcal220g84g6g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore200g50kcal0g18g0g0.2g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g1840g6440kcal220.8g1306.4g38.6g55.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g1000g7200kcal10g10g800g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17352g49892kcal1130g7205.8g1830.8g111.2g
Valittu annoskoko8676g24946kcal565g3602.9g915.4g55.6g
Annoskoko puolitettuna4338g12473kcal282.5g1801.5g457.7g27.8g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329