Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 224g909kcal0g223.6g0g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g42kcal0g10.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 72g103kcal9.1g0.2g7.4g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g88g31kcal3.2g3.8g0.4g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g220g143kcal24.1g9.2g0.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore22g5.5kcal0g2g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g202g707kcal24.2g143.3g4.2g6.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g110g790kcal1.1g1.1g87.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g5474kcal123.8g790.6g201g12.2g
Valittu annoskoko952g2737kcal61.9g395.3g100.5g6.1g
Annoskoko puolitettuna476g1369kcal31g197.7g50.3g3.1g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329