Appelsiinipihvit
Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.
Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa
Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.
Aloita muusin teosta.
Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.
Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).
Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.
Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.
Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.
Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.
Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.
Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.
Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.
Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).
Nuiji karkeaksi survokseksi.
Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.
Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.
Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.
Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.
Kokoa annokset.
Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.
Lusikoi sen viereen perunamuusia.
Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.
Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 936 grammaa
Mirliina