Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Appelsiinipihvit

Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.

Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa

Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.

Aloita muusin teosta.

Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.

Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).

Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.

Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.

Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.

Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.

Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.

Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).

Nuiji karkeaksi survokseksi.

Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.

Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.

Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.

Kokoa annokset.

Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.

Lusikoi sen viereen perunamuusia.

Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.

Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 936 grammaa

Mirliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nauta-sika jauheliha (20% rasvaa), Snellman400g1056kcal70g0g80g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl75g23kcal3.5g1.4g0.2g1.2g
Atria broilerin fileesuikale naturell75g83kcal17.3g0g1.6g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli kevyt, Pirkka50g90kcal2.5g3.4g7.5g1.5g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi13g3.3kcal0.2g0.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.8g3.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Suomalainen edamjuusto (Pirkka)30g99kcal8.1g0g7.2g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g2.5g7.8kcal0.2g1.5g0.1g0g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1873g3089kcal223g32.4g215g13.6g
Valittu annoskoko936g1544kcal111.5g16.2g107.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna468g772kcal55.8g8.1g53.8g3.4g
Arvot/100g100g165kcal11.9g1.7g11.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108020