Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)396g107kcal5.1g19g0.8g6.7g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Linssi, punainen, Go Green450g1463kcal108g220.5g4.5g54g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka48g5.3kcal0.5g0.5g0.1g0.5g
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 125g1105kcal0g0g125g0g
Viinietikka balsami30g11kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5318g5459kcal230g495.8g261.4g127.8g
Valittu annoskoko2659g2729kcal115g247.9g130.7g63.9g
Annoskoko puolitettuna1330g1365kcal57.5g124g65.4g32g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212