Vuohenjuusto-pinaattilasagne
Vuohenjuusto-pinaattilasagnea
Kastike
1 rkl voita
5 rkl karkeita vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa tai verimangoldia
vastajauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua muskottipähkinää
Lasagne
250 g tuoreita lasagnelevyjä
200 g vuohenjuustoa
125 g tuoreita ohuita pinaatinlehtiä
1 rasia villirucolaa
2 dl saksanpähkinöitä
3 pss mozzarellajuustoa
vastajauhettua mustapippuria
Pinnalle
Vastaraastettua parmesaanijuustoa
Valmista ensin kastike.
Sulata nokare voita, lisää vehnäjauhot ja sekoita.
Kaada kiehuvan kuumaa maitoa vähitellen joukkoon ja sekoita koko ajan, ettei seos paakkuunnu.
Keitä 5 minuuttia.
Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja muskottipähkinällä.
Huuhdo ja valuta pinaatti sekä rucola.
Silppua lehdet karkeasti.
Ota kastikkeesta n. 3 dl sivuun ja sekoita pinaatin- ja rucolanlehdet kastikkeen loppuosaan.
Viipaloi vuohenjuusto ja mozzarellajuusto ja rouhi pähkinät.
Käytä kulmikasta lasagnevuokaa.
Laita vuokaan kerroksittain lehtikastiketta, lasagnelevyjä, mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleita ja aksanpähkinärouhetta.
Kaada päällimmäiseksi säästämäsi kastike.
Ripottele pinnalle reippaasti parmesaania.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 min. Tarjoile raikkaan lehtisalaatin kera.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 492 grammaa
Suojelusprkl