Raparperi- tai omenapiirakka
Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.
Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.
Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.
Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa
Annele