Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1100g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g140g448kcal16g85.5g3.9g16.9g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 27g75kcal4.1g7g1.2g10.5g
Vehnälese 30g68kcal4g4.6g1.3g11.3g
Ruisjauho (Rainbow)100g320kcal10g63g2.3g14g
Vehnäjauho puolikarkea 845g2899kcal86.1g591.5g10.1g29.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g203kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4589g8148kcal240.4g1532.8g82.6g164.6g
Valittu annoskoko2295g4074kcal120.2g766.4g41.3g82.3g
Annoskoko puolitettuna1147g2037kcal60.1g383.2g20.7g41.2g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885