Omena-kinkkukeitto

Laita kattilaan rypsiöly lämpenenmään ja kuullota sipuli kuutiot siinä.

Lisää näiden jälkeen kuoritut ja kuutioidut omenat.

Lisää currya oman maun mukaan (n. 3rkl) ja sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon kalkkunasuikaleet.

Lisää vesi joukkoon ja sinne 2 kanaliemikuutiota.

Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.

Anna kiehua hiljalleen n.30min ja lisää joukkoon creme fraiche (myös tavallinen ruokakerma käy), anna lämmetä mutta ei enää kiehua.

Päälle voi koristeeksi laittaa vielä persiljasilppua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 436 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, ulkomainen, kuorittu 1460g652kcal2.8g137.5g1.5g26.3g
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)40g104kcal5.2g4.8g7.2g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 5000g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g60g540kcal0g0g60g0g
Snellmanin kalkkunasuikale 300g1200g1308kcal288g12g12g0g
Creme fraiche, 8% rasvaa (Arla), annos 100g400g440kcal12g26g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17440g6391kcal630.6g414.4g227.6g72g
Valittu annoskoko8720g3196kcal315.3g207.2g113.8g36g
Annoskoko puolitettuna4360g1598kcal157.7g103.6g56.9g18g
Arvot/100g100g37kcal3.6g2.4g1.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113342