Katkarapurisotto
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta
- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.
Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.
Lisää kattilaan kuutioitu paprika.
(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)
Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.
Lisää liemikuutio.
Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa
Missdrew