Raparperipiirakka

Tässä hieman perinteisempinä mittoina vielä ainemäärät (piirakasta tulee noin 6-8 annosta):

jauhoja 2dl (pelkällä vehnäjauholla tulee kuohkeampaa, grahamista kuituja)
leivinjauhetta 1½tl
makeutusainetta (tai sokeria) 1dl
margariinia 50g
kevytkermaviiliä 1½-2dl

Päälle:
noin 300g raparperia tai vaihtoehtoisesti vaikka omenalohkoja tms. (itse olen tehnyt tästä pohjasta sekä omena- että raparperipiirakkaa)

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Nypi margariini sekaan.

3. Lisää kermaviili.

4. Kaada piirakkavuokaan ja asettele kuoritut raparperipalat (tai omenalohkot tms.) piirakan päälle.

Paloille kannattaa ripotella hieman sokeria raparperin happamuutta taittamaan.

5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Todella kätevä ohje, eikä vaadi mitään sähkövatkaimia tms. Helppo siis väsätä kasaan vaikka vähävarusteisemmallakin mökillä.

Kaunein lopputulos tulee pelkkiä vehnäjauhoja ja sokeria käyttämällä, mutta maku on yhtä herkullinen makeutusjauhetta ja kuitupitoisempiakin jauhoja käytettäessä :)

P.S. Kannattaa tarkistaa valmiin piirakan paino, sillä piirakan raparpereista haihtuu nestettä paiston aikana, joten kalorimäärä/100g tietenkin nousee paistettaessa, kun nesteen määrä vähenee.

Tietysti voi myös vain katsoa, minkä kokoisen palan piirakkaa popsii ja jos esim.

napsii kuudesosan, niin jakaa vain kokonaiskalorimäärän kuudella.

Itselle vain kävi niin, että punnitsin vain syömäni palan ja sitten vasta tajusin, että leipomukseni paino on varmaankin muuttunut uunissa :D No, eipä varmaan isoja muutoksia, mutta ihan vain huomautuksena kaikille, ettei tule yllätyksiä.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raparperi pakastettu285g88kcal2g15.7g0.3g4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%204g122kcal6.5g14.5g4.1g0g
Leivinjauhe3.1g5.3kcal0.2g1.2g0g0g
Margariini Rainbow 40 %51g183kcal0.5g0.5g20.4g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe14g41kcal0.2g8g0g5.7g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.71g250kcal9.5g48.5g1.7g2.7g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)71g228kcal9.8g41.4g2.3g8.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g1837kcal57.4g259.6g57.6g42.6g
Valittu annoskoko700g918kcal28.7g129.8g28.8g21.3g
Annoskoko puolitettuna350g459kcal14.4g64.9g14.4g10.7g
Arvot/100g100g131kcal4.1g18.5g4.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11381