Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen50g230kcal9.9g0.5g21g15.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g50g285kcal11.4g9.8g24.8g3g
Grahamjauho 110g361kcal11.6g66.8g2.4g10.9g
Ruokaöljy keskiarvo 54g477kcal0g0g53.9g0g
Kurpitsansiemen, Risetti50g282kcal9g21g18g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%20g50kcal2.8g2.2g1.1g9.8g
Vehnäjauho puolikarkea 488g1673kcal49.7g341.3g5.9g17.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2774g6855kcal202g900.4g254.6g119.2g
Valittu annoskoko1387g3427kcal101g450.2g127.3g59.6g
Annoskoko puolitettuna694g1714kcal50.5g225.1g63.7g29.8g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.5g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114270