Siemensämpylä
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.
2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.
Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.
Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.
Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa
Joshie