Raparperikiisseli

N. 200g raparperia (ravintosisältö tässä reseptissä sen mukaan, että ohjeeseen laitetaan 212g kuorittua raparperia)
6dl + ½dl vettä
10g (eli noin 3/4dl) makeutusjauhetta
40g (noin 3½rkl) perunajauhoja

1. Kuori ja pilko raparperit ja keitä ne puolessa (n. 3 desissä) kiisselin vesimäärästä kypsiksi.

2. Lisää loput vedestä, jotta kiisseli jäähtyy ja lisää joukkoon suurus (½dl vettä + 3½ rkl perunajauhoja)
3. Anna kiehahtaa, niin että kiisseli sakenee.

Jos lopputulos on liian paksu, lisää hieman vettä.

4. Lisää makeutusjauhe joukkoon.

HUOM! Valmistuksen aikana ruoasta haihtuu runsaasti vettä, joten se tulee ottaa huomioon kaloreita laskettaessa. 100g kypsää kiisseliä vastaa noin 115 grammaa raakaa.

Eli jos syö 100g kiisseliä, tulee merkitä että on syönyt 115 grammaa, jos tarkkoja ollaan.

Tämä vain huomautuksena, ettei tule ylläreitä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 912 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauhot,rainbow10g32kcal0g8.1g0g0.1g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2.5g7.2kcal0g1.4g0g1g
Vesi163g0kcal0g0g0g0g
Raparperi pakastettu53g16kcal0.4g2.9g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g112kcal0.8g24.8g0.2g3.6g
Valittu annoskoko228g56kcal0.4g12.4g0.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna114g28kcal0.2g6.2g0.1g0.9g
Arvot/100g100g25kcal0.2g5.4g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11450