Raparperikiisseli

N. 200g raparperia (ravintosisältö tässä reseptissä sen mukaan, että ohjeeseen laitetaan 212g kuorittua raparperia)
6dl + ½dl vettä
10g (eli noin 3/4dl) makeutusjauhetta
40g (noin 3½rkl) perunajauhoja

1. Kuori ja pilko raparperit ja keitä ne puolessa (n. 3 desissä) kiisselin vesimäärästä kypsiksi.

2. Lisää loput vedestä, jotta kiisseli jäähtyy ja lisää joukkoon suurus (½dl vettä + 3½ rkl perunajauhoja)
3. Anna kiehahtaa, niin että kiisseli sakenee.

Jos lopputulos on liian paksu, lisää hieman vettä.

4. Lisää makeutusjauhe joukkoon.

HUOM! Valmistuksen aikana ruoasta haihtuu runsaasti vettä, joten se tulee ottaa huomioon kaloreita laskettaessa. 100g kypsää kiisseliä vastaa noin 115 grammaa raakaa.

Eli jos syö 100g kiisseliä, tulee merkitä että on syönyt 115 grammaa, jos tarkkoja ollaan.

Tämä vain huomautuksena, ettei tule ylläreitä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 912 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauhot,rainbow160g518kcal0.2g129.6g0.2g2.2g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe40g116kcal0.5g22.4g0g16g
Vesi2600g0kcal0g0g0g0g
Raparperi pakastettu848g263kcal5.9g46.6g0.8g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g1794kcal13.2g397.2g2g60.2g
Valittu annoskoko3648g897kcal6.6g198.6g1g30.1g
Annoskoko puolitettuna1824g449kcal3.3g99.3g0.5g15.1g
Arvot/100g100g25kcal0.2g5.4g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11450