Raparperikiisseli

N. 200g raparperia (ravintosisältö tässä reseptissä sen mukaan, että ohjeeseen laitetaan 212g kuorittua raparperia)
6dl + ½dl vettä
10g (eli noin 3/4dl) makeutusjauhetta
40g (noin 3½rkl) perunajauhoja

1. Kuori ja pilko raparperit ja keitä ne puolessa (n. 3 desissä) kiisselin vesimäärästä kypsiksi.

2. Lisää loput vedestä, jotta kiisseli jäähtyy ja lisää joukkoon suurus (½dl vettä + 3½ rkl perunajauhoja)
3. Anna kiehahtaa, niin että kiisseli sakenee.

Jos lopputulos on liian paksu, lisää hieman vettä.

4. Lisää makeutusjauhe joukkoon.

HUOM! Valmistuksen aikana ruoasta haihtuu runsaasti vettä, joten se tulee ottaa huomioon kaloreita laskettaessa. 100g kypsää kiisseliä vastaa noin 115 grammaa raakaa.

Eli jos syö 100g kiisseliä, tulee merkitä että on syönyt 115 grammaa, jos tarkkoja ollaan.

Tämä vain huomautuksena, ettei tule ylläreitä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 912 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauhot,rainbow180g583kcal0.2g145.8g0.2g2.5g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe45g130kcal0.5g25.2g0g18g
Vesi2925g0kcal0g0g0g0g
Raparperi pakastettu954g296kcal6.7g52.5g1g13.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8208g2018kcal14.8g447g2.4g67.8g
Valittu annoskoko4104g1009kcal7.4g223.5g1.2g33.9g
Annoskoko puolitettuna2052g505kcal3.7g111.8g0.6g17g
Arvot/100g100g25kcal0.2g5.4g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11450