Parsakaalisokerihernepapusalaatti
Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella
*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)
Valmista ensin kastike:
* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.
Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.
Jaa myös kukinnot pienemmiksi.
Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.
Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.
BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.
Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.
Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.
Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.
Lisää kulhoon.
Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.
Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.
Lisää myös hieman suolaa.
Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa
Avokadoa