Pasha
Valuta rahkasta neste pois.
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.
Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.
Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.
Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.
Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.
Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.
Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.
Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.
Lautaselle mantelilastuja.
Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.
Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa
Annele