Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Vehnäjauho, sunnuntai600g2100kcal72g426g12.6g18g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Kananmuna kuoreton 60g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss100g320kcal3g71g0.7g9.7g
Sekahedelmä, kuivattu 100g223kcal3.5g43.9g0.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2906g8637kcal201g1453.4g231.6g78g
Valittu annoskoko1453g4319kcal100.5g726.7g115.8g39g
Annoskoko puolitettuna727g2159kcal50.3g363.4g57.9g19.5g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984