Kulitsa
Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.
Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.
Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.
Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.
Taikinaa kohotetaan tunti.
Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.
Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.
Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.
Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.
30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.
Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa
Annele