Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.9g3.3kcal0.4g0.4g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.6g14kcal0.4g2.5g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Siirappi 1.7g5kcal0g1.2g0g0g
Oliiviöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g420kcal11.6g76.6g6.2g4.6g
Valittu annoskoko101g210kcal5.8g38.3g3.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna51g105kcal2.9g19.2g1.6g1.2g
Arvot/100g100g208kcal5.7g37.9g3.1g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206