Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 418g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g9g33kcal4.1g3.7g0.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 46g140kcal4g25.5g0.9g6.4g
Vehnäjauho puolikarkea 489g1678kcal49.8g342.4g5.9g17.1g
Siirappi 17g50kcal0g12.4g0g0g
Oliiviöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2020g4202kcal115.8g768g60g47g
Valittu annoskoko1010g2101kcal57.9g384g30g23.5g
Annoskoko puolitettuna505g1051kcal29g192g15g11.8g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206