Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 502g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal5g4.4g0.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g168kcal4.8g30.6g1g7.7g
Vehnäjauho puolikarkea 587g2014kcal59.8g410.9g7g20.5g
Siirappi 20g61kcal0g14.9g0g0g
Oliiviöljy 27g240kcal0g0g27.1g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2424g5043kcal139.2g921.6g71.6g56.4g
Valittu annoskoko1212g2522kcal69.6g460.8g35.8g28.2g
Annoskoko puolitettuna606g1261kcal34.8g230.4g17.9g14.1g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206