Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 585g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g46kcal5.8g5.2g0.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 64g196kcal5.6g35.7g1.2g8.9g
Vehnäjauho puolikarkea 685g2350kcal69.8g479.3g8.2g24g
Siirappi 23g71kcal0g17.3g0g0g
Oliiviöljy 32g280kcal0g0g31.6g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2828g5883kcal162.4g1075g83.6g65.8g
Valittu annoskoko1414g2942kcal81.2g537.5g41.8g32.9g
Annoskoko puolitettuna707g1471kcal40.6g268.8g20.9g16.5g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206