Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 669g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g15g53kcal6.6g5.9g0.9g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 74g224kcal6.4g40.8g1.4g10.2g
Vehnäjauho puolikarkea 783g2685kcal79.7g547.8g9.4g27.4g
Siirappi 27g81kcal0g19.8g0g0g
Oliiviöljy 36g319kcal0g0g36.1g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3232g6724kcal185.4g1228.6g95.6g75.2g
Valittu annoskoko1616g3362kcal92.7g614.3g47.8g37.6g
Annoskoko puolitettuna808g1681kcal46.4g307.2g23.9g18.8g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206