Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 753g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g60kcal7.4g6.6g1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 83g252kcal7.2g45.9g1.6g11.5g
Vehnäjauho puolikarkea 880g3021kcal89.7g616.3g10.6g30.8g
Siirappi 30g91kcal0g22.3g0g0g
Oliiviöljy 41g359kcal0g0g40.6g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3636g7564kcal208.6g1382.2g107.6g84.6g
Valittu annoskoko1818g3782kcal104.3g691.1g53.8g42.3g
Annoskoko puolitettuna909g1891kcal52.2g345.6g26.9g21.2g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206