Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 9g28kcal0.8g5.1g0.2g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.5g1.2g3.4g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana404g840kcal23.2g153.6g12g9.4g
Valittu annoskoko202g420kcal11.6g76.8g6g4.7g
Annoskoko puolitettuna101g210kcal5.8g38.4g3g2.4g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206