Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 836g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g18g66kcal8.3g7.4g1.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 92g280kcal8g51g1.7g12.8g
Vehnäjauho puolikarkea 978g3357kcal99.7g684.8g11.7g34.2g
Siirappi 33g101kcal0g24.8g0g0g
Oliiviöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4040g8405kcal232g1536g119.2g94g
Valittu annoskoko2020g4202kcal116g768g59.6g47g
Annoskoko puolitettuna1010g2101kcal58g384g29.8g23.5g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206