Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.9g2.1g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g40.9g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4832g10052kcal277.4g1836.6g142.8g112.4g
Valittu annoskoko2416g5026kcal138.7g918.3g71.4g56.2g
Annoskoko puolitettuna1208g2513kcal69.4g459.2g35.7g28.1g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206