Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g42kcal1.2g7.6g0.3g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 147g504kcal15g102.7g1.8g5.1g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Oliiviöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana606g1261kcal34.8g230.2g18.2g14g
Valittu annoskoko303g630kcal17.4g115.1g9.1g7g
Annoskoko puolitettuna152g315kcal8.7g57.6g4.6g3.5g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206