Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.2g12kcal1.4g1.3g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 16g49kcal1.4g8.9g0.3g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 171g587kcal17.4g119.8g2.1g6g
Siirappi 5.9g18kcal0g4.3g0g0g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana707g1471kcal40.4g268.6g21g16.4g
Valittu annoskoko354g735kcal20.2g134.3g10.5g8.2g
Annoskoko puolitettuna177g368kcal10.1g67.2g5.3g4.1g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206