Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.7g13kcal1.7g1.5g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 18g56kcal1.6g10.2g0.3g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 196g671kcal19.9g137g2.3g6.8g
Siirappi 6.7g20kcal0g5g0g0g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g1681kcal46.4g307.4g23.6g18.8g
Valittu annoskoko404g841kcal23.2g153.7g11.8g9.4g
Annoskoko puolitettuna202g420kcal11.6g76.9g5.9g4.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38.1g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206