Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.1g15kcal1.9g1.7g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 21g63kcal1.8g11.5g0.4g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 220g755kcal22.4g154.1g2.6g7.7g
Siirappi 7.5g23kcal0g5.6g0g0g
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.2g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana909g1891kcal52.2g345.8g26.8g21.2g
Valittu annoskoko455g946kcal26.1g172.9g13.4g10.6g
Annoskoko puolitettuna227g473kcal13.1g86.5g6.7g5.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206