Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.8g17.6g2.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g669kcal19.2g121.9g4.2g30.6g
Vehnäjauho puolikarkea 2340g8029kcal238.4g1638g28.1g81.9g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9664g20105kcal555g3673.6g285.8g225g
Valittu annoskoko4832g10053kcal277.5g1836.8g142.9g112.5g
Annoskoko puolitettuna2416g5026kcal138.8g918.4g71.5g56.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206