Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.3g7kcal0.2g1.3g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 25g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Siirappi 0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g210kcal5.8g38.4g2.8g2.4g
Valittu annoskoko51g105kcal2.9g19.2g1.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna25g53kcal1.5g9.6g0.7g0.6g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206