Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 209g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.6g17kcal2.1g1.8g0.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 23g70kcal2g12.7g0.4g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 245g839kcal24.9g171.2g2.9g8.6g
Siirappi 8.4g25kcal0g6.2g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1010g2101kcal58g383.8g29.8g23.6g
Valittu annoskoko505g1051kcal29g191.9g14.9g11.8g
Annoskoko puolitettuna253g525kcal14.5g96g7.5g5.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206