Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 293g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.4g23kcal2.9g2.6g0.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 32g98kcal2.8g17.8g0.6g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 342g1175kcal34.9g239.7g4.1g12g
Siirappi 12g35kcal0g8.7g0g0g
Oliiviöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1414g2942kcal81.2g537.6g41.8g33g
Valittu annoskoko707g1471kcal40.6g268.8g20.9g16.5g
Annoskoko puolitettuna354g736kcal20.3g134.4g10.5g8.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206