Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.4g27kcal3.3g2.9g0.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 37g112kcal3.2g20.4g0.7g5.1g
Vehnäjauho puolikarkea 391g1343kcal39.9g273.9g4.7g13.7g
Siirappi 13g40kcal0g9.9g0g0g
Oliiviöljy 18g160kcal0g0g18.1g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1616g3362kcal92.8g614.2g47.8g37.6g
Valittu annoskoko808g1681kcal46.4g307.1g23.9g18.8g
Annoskoko puolitettuna404g841kcal23.2g153.6g12g9.4g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206