Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 376g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.3g30kcal3.7g3.3g0.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 41g126kcal3.6g22.9g0.8g5.8g
Vehnäjauho puolikarkea 440g1510kcal44.9g308.1g5.3g15.4g
Siirappi 15g45kcal0g11.2g0g0g
Oliiviöljy 20g180kcal0g0g20.3g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1818g3782kcal104.4g691g53.8g42.4g
Valittu annoskoko909g1891kcal52.2g345.5g26.9g21.2g
Annoskoko puolitettuna455g946kcal26.1g172.8g13.5g10.6g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206