Helppo jauhelihamureke
400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)
Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta
Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.
keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.
Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.
Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).
Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.
Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.
ranskanleivän malliseksi.
Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.
Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa
Gilr