Kaalilaatikko (riisitön)

1100-1500 g kaalia
400g jauhelihaa
20g (noin rkl) siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja lämmitä sitä kattilassa, niin että enin neste haihtuu pois (näin saat mahtumaan enemmän kaalia uunivuokaan, sillä jos kaalin laittaa vuokaan raakana, haihtuu nestettä uunissa niin paljon, ettei lopulta kupin pohjalla ole kuin pieni nokare kaalia).

2. Mausta kaali siirapilla, suolalla ja meiramilla.

3. Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja ripauksella suolaa (yrttisuola sopii hyvin)
4. Sekoita ainekset ja laita uunivuokaan.

5. Paista 200 asteessa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1520 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siirappi, tumma132g421kcal0.1g97.4g0g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, 7 % rasvaa (käsi2632g3650kcal494.7g0g184.2g0g
Kaali, valkokaali7237g1527kcal86.8g246.1g14.5g152g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11196kcal1163.2g687g397.4g304g
Valittu annoskoko10000g5598kcal581.6g343.5g198.7g152g
Annoskoko puolitettuna5000g2799kcal290.8g171.8g99.4g76g
Arvot/100g100g56kcal5.8g3.4g2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11808