Rahkapiirakka (nami)
Pohjan ainekset:
150 g margariinia
1 kpl muna + ½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
Täytteen ainekset:
175 g rahkaa
50 g kermaviiliä
2 kpl keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 dl viiliä
50 g sulatettua margariinia
2 kpl valkuaista
1 rkl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
Koristeeksi:
1 kpl kiivi
3 kpl päärynänpuolikkaita
hyytelösokeriseos
VALMISTUS:
Mittaa pohjan ainekset kulhoon.
Lisää margariini paloiteltuna joukkoon ja vatkaa.
Sekoita keskenään rikottu muna sekä vesi ja kaada seos kulhoon kuiva-aineiden joukkoon.
Levitä seos vuokaan (leivinpaperi pohjassa mielellään) ja valmista täyte.
Täytteen valmistus: Sulata ja jäähdytä margariini.
Sekoita kaikki muut ainekset, johon lisäilet jäähdytetyn margariinin.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne myös seoksen joukkoon.
Kaada vuokaan ja anna kypsyä uunissa 175 asteessa n. 1h keski-alatasolla.
Poista piirakka uunista ja lisää päälle viipaloidut päärynäpuolikkaat sekä kiivit ja valuta hyytelösokeria.
Päälle.
Anna hyytyä sekä jäähtyä hieman ja tarjoile.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa
Krac