Kesäkurpitsalasagne isompi
Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.
Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).
Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.
Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.
Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.
Voitele uunivuoka voilla.
Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.
Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.
Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.
Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa
Tottuli