Musaka
500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria
Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna kiehua hiljalleen.
Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.
Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.
BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.
Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.
Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.
Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.
Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.
Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.
Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa
Sirkkis9