Uppopaistoon:
auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä
Pinnalle:
s
okeria tai sokeri-kaneliseosta
Tarjoiluun:
suklaadippi (esimerkiksi Nutella)
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Nosta kattila levyltä.
Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.
Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.
Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.
Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.
Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.
---
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaaKrac