Kevyt mustikkavaahto
200 g mustikoita (pakastepussillinen)
0,75 dl makeutusjauhetta tai sokeria
1 rkl vettä
2 rkl agar agar-hiutaleita
2 dl soijamaitoa tai maitoa
Sulata mustikat mikrossa.
Lisää makeutusjauhe ja soseuta sauvasekoittimella.
Kaada sose kattilaan ja kiehauta.
Lisää agar agar-hiutaleet ja keitä sosetta 5 min. Kaada sose kulhoon ja lisää maito.
Anna soseen jäähtyä ennen kuin alat vaahdottamaan sitä.
Vaahdota jäähtynyt sose, annostele jälkiruokakulhoihin.
Anna vaahdon mielellään jäähtyä vielä jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.
Koristele esim mustikoilla.
Agar agar-hiutaleita saa luontaistuoteliikkeistä ja ekokaupoista kuten esim.
Ruohonjuuresta.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa
Chan