Parmesaanirisotto
Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan
Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.
Lisää viini ja anna imeytyä.
Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.
Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.
Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.
Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.
Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.
Tarjoile heti.
Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.
Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa
Ksp