Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g220g315kcal27.5g0.7g22.7g0g
Sokeri128g520kcal0g127.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.6g1.2g3.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35g117kcal0g28.6g0g0.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g350g525kcal1.8g126g1.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g175g280kcal12.6g28g12.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 200g513kcal2.6g6g54g0g
Kiivi kuorittu 55g26kcal0g3.9g0.3g1.5g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 60g45kcal0.5g9.3g0.2g0.7g
Tomusokeri 1dl=60g5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2662g5410kcal110.6g811.8g183.6g12.2g
Valittu annoskoko1331g2705kcal55.3g405.9g91.8g6.1g
Annoskoko puolitettuna666g1353kcal27.7g203g45.9g3.1g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759