Raikas kevätkakku
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.
Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.
Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.
Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa
Vespatar