Munattomat ja maidottomat mokkaruudut
Tämä ei ihan riitä täyttämään koko peltiä vaan tekee 20 ruutua.
4 dl vehnäjauhoja
2,7 dl sokeria tai kevyttä kristallia
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl etikkaa
0,6 dl rypsiöljyä
2,7 dl vettä
kuorrute:
3 dl tomusokeria
3 rkl juoksevaa kasvirasvasekoitetta tai margariinisulaa
3 rkl keitettyä kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
koristeeksi:
kookoshiutaleita, mantelirouhetta tai strösseliä
Laita uuni heti alkuun lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat ainekset.
Lisää sitten etikka, öljy ja vesi.
Sekoita pikaisesti.
Kaada pellille leivinpaperille ja levitä ohueksi sillä se tulee vielä nousemaan aika reippaasti.
Paista s. 20 minuuttia tai kunnes saat taikinatikun puhtaana ulos taikinan keskiosasta, se on silloin valmis eikä tarvitse olla pidempään.
Peltipiirakan jäähdyttyä sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä pinnalle.
Ripottele pinnalle mielesi mukaista koristetta ennenkuin kuorrutteen pinta alkaa kuivumaan.
Koska osa taikinasta leikataan reunoilta pois ennen ruutujen leikkaamista, merkitsin kokonaisannosten määräksi 24.
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa
Chan