Punainen linssikeitto
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
125 g tomaattimurskaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Pese ja suikaloi paprika.
Kuori ja suikaloi porkkana.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.
Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattimurska, mausteet.
Keitä noin 5 minuuttia.
Huuhtele linssit ja lisää keittoon.
Hauduta vielä 10 minuuttia.
Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 367 grammaa
Sannimaiji