Porkkanapiiras
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl sokeria
2 tl kanelia
3 3/4 dl öljyä
4 munaa
225 g hienoa porkkanaraastetta
Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria
100 g voita/margariinia
100 g kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.
Vatkaa mukaan munat, öljy ja todella hienoksi raastetut porkkanat.
Kaada taikina huolella voidellun leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
Tee kuorrute.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja notkea voi. Lisää kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja pähkinä- tai mantelirouhe.
Levit seos pohjan päälle ja leikkaa halutessasi jo valmiiksi paloiksi.
Koristele vielä mantelirouheella ja porkkanasta viilletyillä ohuilla suikaleilla.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa
Sannimaiji